En gång i tiden jobbade jag på en rörfirma i Stockholm. Faktiskt ett av de roligaste arbetsplatser jag någonsin haft även om jag inte jobbade som rörmokare då förstås utan satt på kontoret. Mycket ensam tid var det men ändå de bästa kollegorna och den bästa sammanhållningen.

Där lärde jag mig att ett av de dyraste rummen att få ordning på i ett hus är badrummet. Kök kan man tro annars är dyrt men icke, det är badrummet som kräver mest. Kanske helt enkelt för att det finns så mycket man inte kan göra själv utan måste anlita hantverkare.

Då tror jag det är extra viktigt att se till att den som kommer är seriös och inte någon som gör ett jobb där man sedan får betala ännu mer än vad som var tänkt.

När min dotter skulle bygga om sitt badrum lyckades hon hitta en hantverkare som inte bara stod för arbetet med kakel utan som också hade bra kontakter för allt det andra jobbet. Så hon fick liksom ett paketpris där allt ingick och där slutprodukten blev ett snygg och färdigt badrum. Precis som de ville ha det och verkligen bra gjort.

Vare sig om jag bygger om ett badrum eller behöver hjälp för att något behöver åtgärdas så skulle jag kunna tänka mig att anlita ett företag som Rörassistansen. Kollar man på deras hemsida verkar de ha ett bra utbud och framför allt mycket information. De verkar kunna sin sak. Sen ska man väl alltid googla och se vad andra säger innan man bestämt sig helt tycker jag.

Nu skulle jag behöva hjälp i sommarstugan i sommar för min erfarenhet är att även om det är en liten stuga med enkla rördragningar så är det ingen bra ide att försöka få en pojkvän eller liknande att fixa det. En hel helg gick åt, mycket svett och svordomar också, och det hela slutade med vatten som sprutade åt alla håll och kanter. Vi gav upp och ja, det finns fortfarande inte någon dusch installerad. Den där uppladdningsbara från Biltema funkar faktiskt ganska bra …