Jackan fick stanna på hotellet när vi åkte ner mot Alexanderplatz. Vi tog bussen och på vägen såg vi den ena uteserveringen efter den andra.

Helt fantastiskt skönt och äntligen fick jag sitta i hängstolarna på Hackescher markt och dricka kaffe. Dit har jag längtat länge nu. Skulle nog nästan kunna tänka mig att åka själv bara för att få sitta där en dag. Lyssna på ljuden, se på människorna och ha min dator i knät.tillbaka i Berlin korgstolarna

Kan avslöja att deras frukost och omelette var riktigt god. Kaffet också förstås. Det som möjligtvis är lite lurigt är ju det att man enbart kan betala kontant. I en stor stad som Berlin, en restaurang som är öppen dygnet runt (ja faktiskt) och så tar man inga kort utan enbart kontant betalning. Detta såg vi på glaset vid ingången när vi skulle leta upp toaletten. Alltså efter att vi hade ätit. Som tur var hade vi kontanter på oss och annars hade vi kunnat lösa det genom att en av oss gick iväg. Värre hade det varit om man satt ensam.

Efter en hel dag i Berlin är fötterna trötta även om vi faktiskt gick mycket mer förra året och nu åkte mycket mer buss. Tror inte man inser själv hur mycket traskande det blir. Men då är det skönt att vara tillbaka på hotellet och lägga upp benen på sängen.

Avslutade kvällen på en vietnamesisk restaurang som heter Pho 56  Fantastiskt god mat och förvånandsvärt låga priser. Ett besök där kan jag verkligen rekommendera om du nu inte vill hålla dig till currywurst eller annat tyskklingande under en vistelse.