En resa till Berlin

Mina barn följde med till Berlin. Här i labyrinten.

Så brukar min sambo säga där han sitter bredvid mig i arbetsrummet. Resa, säger jag, vart då?

Det är oftast så det börjar. Vi har pratat lite löst om att åka någonstans – han kommer med förslag och jag håller med. Oftast håller jag faktiskt med om alla hans förslag för jag älskar att resa och upptäcka nya ställen. Vad det än må vara för något ställe. Han håller inte alltid med om de ställen jag föreslår men ja, då får jag väl åka med någon annan så som jag gjorde i somras när det blev en tur till Wroclaw några dagar.

Vi började ge oss iväg på såna där lite kortare turer för några år sedan, allt från en vecka eller bara en torsdag till söndag. De där senare tycker vi allra mest om. Då hinner vi känna av staden, landet och sen bestämma oss för om vi ska återkomma.

 

 

Vid något tillfälle har vi hunnit med två städer på vägen.

Som när vi åkte till Krakow till exempel. Då åkte vi torsdag eftermiddag, mellanlandade i Berlin där vi åt middag och sov en natt på hotell för att sedan åka vidare vid frukost. Hem åkte vi från Krakow på söndagen, mellanlandade igen i Berlin för middag och övernattning och sen hem sista biten på måndagen. Ja nu hör det förstår till saken att Berlin är en återkommande plats så vi var väldigt glada över att få den lilla stunden vi fick där. Det viktigaste vi lärde oss på den resan var att när det står 20 timmars restid så är det inte alltid fel för väntetiden kan man ta i den stad där man mellanlandar och behöver inte sitta på en flygplats. Det lärde vi oss, och att man bör ha lite ombyteskläder samt tandborste i handbagaget …

Men för att återkomma där jag började.

Sambon kommer med förslag, eller påminner mig om att ”vi skulle ju åka till …” och det är då jag slänger mig över datorn. Det är nämligen min uppgift att leta förslag och det jag är bäst på – att hitta bra och billiga resor!

Ja jag erkänner, jag är en av dem som letar billiga resor, det är helt enkelt enda sättet för mig att kunna komma någonstans. Det innebär visserligen att vi reser när ingen annan gör det. När det är kallt, regnigt eller liknande. Offseason. Det är en chansning men det kan bli så fantastiskt bra som när vi åkte till Budapest och låg i en utomhuspool med 20 grader varmt första helgen i november.

Så jag slänger mig ut på internet och börjar leta. Det finns en hel drös av sidor som hjälper till att hitta det jag vill ha och ge mig förslag. Både på resor jag tänkt från början men också förslag på sådana jag inte hade tänkt. Det gillar jag!

Det finns en hel del bra sidor på internet

Fördelen med att gå in på en sida som bokasmart.se är att jag får förslag från flera bolag och inte ett så som det blir om jag går direkt till ett visst flygbolag. För det är så jag gör. Jag hittar flygresan först och sedan bestämmer jag hotell. På bokasmart upptäckte jag tre saker. Det ena är att om jag väljer att klicka på något av förslagen (populära resmål) de har på första sidan så fick jag en kort och bra beskrivning av staden och även förslag på andra städer i det landet och med prisexempel. Den andra saken jag såg var att jag kan välja en annan hemreseort vilket är perfekt om jag skulle vilja göra en liten rundtripp eller landa i Göteborg istället för Stockholm och hälsa på släkten där på vägen hem. Och den tredje var att jag får förslag på hotell. Vilket inte betyder att jag alltid väljer just det om jag inte vill men att leta hotell tar ju också tid så helt fel är det inte.

Vad jag letar efter för resa just nu?

Ja, vi har ju några favoriter som vi brukar besöka med jämna mellanrum och det är Prag och Berlin (korgstolarna i hörnet av Hackerscher Markt!). Men just nu är siktet nog mest ställt mot Edinburgh och kanske Dublin. Såg förresten att det fanns en sån där tjugotimmarsresa till Dublin med mellanlandning i Edinburgh 🙂 Alltså bara vi hinner till den där Whiskypuben innan nästa flyg går så är vi nöjda. Då skulle vi kunna slå två flugor i en smäll så att säga.

Här kan du läsa mer om några resor jag gjort: