eksjöstadshotellDet finns stunder då jag längtar lite extra mycket bort till något annat. Inte för att jag inte trivs hemma utan för att det behövs ett avbrott i vardagen eller som en dag som denna då solen inte orkar upp och det bara är grått.

Sådana dagar kan jag börja planera den kommande sommaren eller kanske ännu hellre nån helg närmare än så.

Jag älskar att resa runt i Sverige men gör det alldeles för lite. Tycker i alla fall jag själv. Det finns några favoritställen som jag gärna skulle besöka och utforska mer. Ställen dit jag åker av flera anledningar men aldrig tar mig tillräckligt med tid att verkligen se. Det är Småland, Hälsingland och Dalarna. Både Småland och Hälsingland besöker jag varje år för syskonträff eller besök i sommarstuga vilket förstås är trevligt. Men det blir bara en liten del av landskapet jag ser och jag kan de där platserna nu. Kanske är det dags att utvidga vyerna lite.

I Småland finns det så fantastisk vacker natur och underbara byggnader. Mycket har jag sett, ännu mer finns kvar. Ta en sån plats som Eksjö till exempel med den mysiga pittoreska gamla stan att vandra i och vackra eksjöhotell.se mitt i centrum. Jo jag älskar såna där gamla härliga hus som får mig att känna det som om jag bor på en herrgård.

Eksjö förresten, då är det inte långt till karamellkokeriet i Mariannelund, Katthult och Bullerbyn. Det är ju en del av allmänbildningen. Astrid Lindgrens värld besökte jag när barnen var väldigt små så ett återbesök där sparar jag tills barnbarnet är tillräckligt gammalt tror jag.

Såg att Eksjö hotell hade lite trevliga paketerbjudanden. Allt från att bara ta det lugnt till ett cykelpaket som såg väldigt lockande ut. Cyklar, lunchkorg och en avslutande dag med tvårätters middag vore inte fel alls. Billigt var det också.

Har jag sagt att jag älskar hotellfrukost? Skulle kunna boka en sån här helg bara för det. En sån där helg som både sambon och jag skulle behöva väldigt snart, bara för att bryta av vardagen.