Det händer något i kroppen när solen börjar värma och våren faktiskt är här. När jag öppnar dörren och släpper ut katterna så är det ett himla kacklande där ute på fåglarna i träden. Nästan så att jag får ont i öronen.

Men det är härligt och det är svårt att inte bli glad. Samtidigt så kommer den där lusten att vilja fixa i trädgården och jag går ut för att leta i rabatterna efter små gröna knoppar.

Det gör jag hemma och det gör jag i stugan. Allt är lite senare i stugan. Fastän det bara är 13 mil dit så ligger det en eller två veckor efter. Som förra året då jag åkte upp med ett gäng penseer bara för att upptäcka att snön fortfarande låg kvar. Lite snopet var det att inte kunna gräva ner dem.

När man inte kan gräva eller göra något i trädgården blir det annat som får fokus, sånt där som mina små stugor. Jag har ju en stuga som jag funderat starkt på om jag ska lägga ut på blocket och låta någon annan ta över. Där skulle jag istället vilja sätta upp en helt ny lite stuga som till exempel Sorsele stugans fina Attefall Loft Torp 24.

Inte för att jag inte tycker om de stugor jag har eller kan göra något med dem, utan för att det skulle vara så skönt med något helt nytt och fräscht. En sån där stuga som bara är färdig liksom med raka väggar och riktiga fönster. Jo, det är klart att någon måste bygga upp den eftersom den kommer i delar, men jag tror ändå att det skulle vara så mycket enklare än att börja jobba på det där golvlösa och sneda gamla stallet med utgång åt fel håll.

Fick jag upp en sån där loftstuga från sorselestugan.no skulle vi kunna bo där medan vi fixade i ordning de andra två stugorna. Då skulle vi snart ha i alla fall två väl fungerande stugor att bo i och detta på betydligt kortare tid än om vi bygger om. Eller framför allt med mindre konflikter mellan mig och min sambo över hur saker och ting ska göras.

Skärmavbild 2016-04-11 kl. 16.34.45

Kolla var fint det skulle kunna bli. Precis lagom och lika stort som den stugan vi har idag är men med betydligt mer plats och högt i tak. Visst får man väl önska i alla fall?