Ska logga in för att redigera sidan och skriver fel lösenord flera gånger. Det är då man inser att det skrivs alldeles för sällan här. Så kan vi inte ha det.

Eller så har jag drabbats av stress och då är ju minnesbortfall ett ganska vanligt symtom. Visserligen har det just varit jul så stress är väl inte helt otänkbart. Förutom det att jag inte behövt tänkta på så mycket mer än att få med mig lax, sill och romröra dit vi skulle. Så nån julstress kan jag nog inte skylla på. 

Däremot så ska jag erkänna att jag känner av en annan sorts stress och den är mycket värre än den man kan drabbas av vid jul. Det är den där stressen av att vara arbetslös. Ett tillstånd som verkligen inte passar mig. Jag som började mitt första extrajobb när jag var femton och jobbat sen dess. Ofta med två jobb eller med jobb och studier. Dubbla liv kan man säga är en del av mitt allmäntillstånd. När andra sätter sig ner och mediterar går jag på en rask promenad.

Sen är det ju så att även om jag är arbetslös så är jag inte sysslolös. Det som stressar mig är att jag har svårt att tillåta mig att göra annat än att söka jobb och jag känner mig aldrig riktigt nöjd med min insats.

Eller så är det lite av en kris också. Det där att ha fyllt femtio, att ett nytt år är på ingång, att jag vill hinna med så mycket. Jag känner mig aldrig nöjd. Många gånger har jag tänkt tanken att det vore skönt om jag någon gång kunde bli nöjd men misstänker att så aldrig kommer att ske. Men så några veckor innan jul lyssnade jag på ett föredrag och fick äntligen höra något så bra och positivt om just det där med att aldrig vara nöjd. Föreläsaren sa att det är ett fullständigt normalt tillstånd att aldrig bli nöjd. För det är det som gör att vi utvecklas. Den dan som vi känner oss nöjda, det är den dagen vi ska bli oroliga.

Jag är en sådan person som aldrig blir nöjd som alltid strävar efter att utvecklas. Får jag inte utvecklas mår jag dåligt och blir frustrerad. Det är ett fullständigt normalt tillstånd och det är inget jag tänker jobba emot.

Och kolla in synonymen för att utvecklas:

  • el. utveckla sig
  • mogna, bli vuxen, bli större, växa till
  • bli mer omfattande, bli bättre, arta sig, ökas, stiga