I huvudet försöker jag planera min trädgård och park i stugan. Jag borde ha lärt mig att göra anteckningar. Borde. Många gånger är det så att tankarna och idéerna inte riktigt vill samla sig och falla på plats när jag är där. Utan det är först när jag är hemma, gärna mitt i natten, som de bästa idéerna kommer. Antagligen för att jag inte stannar kvar tillräckligt länge. Då plötsligt ser jag klart och tydligt för mitt inre hur jag ska göra och hur det kan bli. På nåt dumt sätt blir jag nöjd då och tror att det är löst, att jag kommer att komma ihåg. Sen står jag där i affären och undrar vad det var jag skulle ta med mig den här gången.

Planeringen nu är viktigare än någonsin då jag måste ta till vara på alla tillfällen och vända på varje krona. Inga onödig inköp. Vilket många gånger innebär att jag inte alltid ska lyssna på sambons råd. Visserligen är väl hans förslag att jag kan plocka fina stenar till det japanska hörnet själv inte av den dyrare sorten, om man nu inte räknar i tid, men jag tror inte riktigt han förstått storleken på projektet. Däremot så tänker jag inte investera i stenar som bara känns okej, då kan det vänta tills rätt dyker upp.

Nu har jag grävt upp en massa växter, plockat ihop pallkragar och köpt jord som ska med. Det är en början. Tar med mig en vän också som kan hjälpa mig med bra tankar och lite bärhjälp. Och den här gången ska jag nog försöka göra anteckningar.

I påsk ska det eldas. Det är också en stor del i planeringen och möjliggörande av att ordningställa. Längtar efter påsk tror jag minsann för det kommer att göra stor skillnad när högarna börjar röra på sig.

Åter till drömmarna.