Nu är det inte en ko av normal storlek vi pratar om utan en mindre variant i porslin och med en mage som fylls med salt istället för mjölk. Visserligen hade det inte gjort så mycket för tvättens skull om den hade varit fylld med just salt men den här gången var den tom. Tom är den inte riktigt längre. Istället spottar den tvättvatten omkring sig. Vän av ordning frågar sin nog hur den lyckades komma in där i maskinen och det kan jag ju tycka är en relevant fråga.

ko

Den dök upp under vår senaste syskonträff i Tranås (men som var i Ödeshög) som en påminnelse om gamla tider. När det blev dags att packa beräknades chansen för dess överlevnad något större om den fick krypa ner bland kläderna. Så det gjorde den. Eller de ska jag säga för de var två.

På hemmaplan hamnade alltså en av dem i smutstvätten medan den andra står ensam på skåpet och undrar vart kompisen tog vägen. På den vägen är det.

Det ska också sägas att tiden just nu är lite virrig. Jag blev glatt överraskad när jag insåg att vara student inte är så dumt när man vill spara pengar. Mitt pendelkort blev genast mycket billigare. Så att studera är ett trevligt sätt att spara pengar på om man samtidigt jobbar. Det man däremot har mindre av är tid. Dygnets timmar är fulltecknade skulle man kunna säga. När arbetsdagen tar slut tar pluggandet över. Men det är självvalt och det är något jag tycker är otroligt roligt, stimulerande, utvecklande och en dröm som väntat alldeles för länge.

Lägligt nog så har jag dumpat teven hos sonen och blivit av med ett sånt där störande element som gärna vill få mig att göra annat än jag borde. Sambon sa ”du kan väl se på tvplay” och det har han ju rätt i. Om jag skulle behöva något som distraherar menar jag. Igår var vi och tittade runt på nya teveapparater men för min del kan det faktiskt få ta en bra stund innan en ny sådan flyttar in för jag behöver tiden till annat.

Annat, viktigare och väldigt mycket trevligare. Så som att skriva klart ett manus och skicka in till det där förlaget som tyckte min pitching på bokmässan i Göteborg var intressant. Jag fick en stjärna efter mitt namn och en förfrågan om manuset var klart. Det ni! Nu gäller det att jobba.