Igår ramlade jag över information på nätet om att höja proteinintaget för att gå ner i vikt. Det jag ramlade över var reklam som sa sig ha den ultimata lösningen på hur du fort och smärtfritt går ner i vikt. Naturligtvis var det här något som bara det här företaget hade lösningen på och jag skulle få ta del av information för en nätt liten summa. Det enda som avslöjades var att det handlade om mat och det handlade om tiden på dygnet du intar denna mat.

Nu är jag en sådan person som inte gärna vill hoppa på såna här saker utan att ta reda på fakta först och sen har vi den där lilla detaljen med betalningen. Jag vill inte betala först för att kunna ta reda på fakta sen. Risken är då att jag kastat pengarna i sjön. Pengar som jag skulle kunna göra så mycket roligare saker med.

Det är då det här med internet och google kommer in. Detta fantastiska redskap. Den information jag fått är det utlovade ”gå ner i vikt på 21 dagar” (tre veckor alltså). Så jag googlar det och hittar genast en hel del information. Till saken ska väl sägas att det där med en ”quick fix” inte är något jag tror på. Har det tagit tio år att lägga på sig tio kilo ska man inte inbilla sig att dessa ”smälter” bort på 21 dagar med ett bestående resultat. Däremot så är jag inte främmande för tips för att rivstarta sin viktresa.

Kort och gott så kan den som är intresserad googla själv men jag kan avslöja att det hela handlar om att öka sitt proteinintag under 3 – 7 dagar för att sedan bit för bit lägga till grönsaker och slutligen kolhydrater. Det som skiljer sig från till exempel LCHF är att man under det höjda proteinintaget inte tillför fett.

Nyfiken som jag är googlar jag naturligtvis på proteinrik mat och hittar en lista. Kollar in de första 30 listade produkterna och blir lite betänksam. Hmm … Om gelatinblad och gelatinpulver innehåller så mycket protein, hur fasiken ska man använda dessa? Mjölkpulver innehåller tydligen mycket protein men om man tillför vatten … blir det mycket att dricka då eller ska det vara koncentrat? Vad är ren kött för nåt? Rent eller? Gris fötter? *ha ha* och Margarinost … *urk*… tilltalar mig verkligen inte. Däremot så kan jag gärna tänka mig fasan, duva och ripa men det kan bli lite ansträngt för ekonomin för jag måste nog äta ganska mycket av detta.

Äggula kommer först på plats nr 411 och ekologiskt kokt ägg på plats 556 (efter äggnudlar som har plats 492!). Keso kommer på plats 580.

Jag säger inget mer utan gör mig lite frukost på kokt ägg och keso. Tror man ska vara lite kritisk till det man hittar på nätet helt enkelt. Det kan bli väldigt konstigt och fel om man följer det till punkt och pricka.

Här de första 30 produkterna på listan.

protein