Jul med eller utan känslaJag har ingen som helst känsla av att det är jul. Faktiskt. Visserligen har vi mentalt flyttat på julafton eftersom det damp ner ett litet barnbarn så här dagarna innan. Och visserligen gick jag in i den berömda väggen i mitten av hösten, men ändå. Jag känner mig totalt ofokuserad och offline.

Nu kanske du tycker att jul inte är så viktigt att göra någon stor sak av och det får du gärna tycka. Inte heller jag tycker att det behöver vara någon stor sak av det hela. Men, precis som min födelsedag så vill jag faktiskt inte ha en ”dag som alla andra”. Då, blir jag besviken.

Det behöver inte alls vara gran och en massa julklappar, sånt kan jag vara utan. Men för mig betyder det mycket att ha en dag tillsammans med god mat och doften av jul i huset. Värmen från ljusen och glöggen på spisen.

Så jag gör så gott jag kan för att skapa den där stämningen vilket inte är fullt så lätt med grönskan där utanför och tröttheten här innanför.

Nu åker jag till affären och kompletteringshandlar sådant jag glömde igår. Där får man åtminstone känna av julstressen lite tillsammans med alla galna ”sista minuten”-handlande människor.