Jo det händer att jag får kommentarer från personer angående det här med att man hänger i sociala medier. Oftast är det av personer som inte själva använder dessa eller som använder dem väldigt sällan/lite. Kritiken jag hör brukar vara att det på något sätt skulle ersätta det vanliga umgänget med vänner. Som om jag hellre skulle sitta framför datorn än hemma i någons kök eller vardagsrum.

Ursäkta mig, men det är något av det löjligaste och dummaste uttalande man kan komma med. I alla fall när det gäller mig. Det gör mig enbart förbannad och visar väl mest på att man inte känner mig. Om det nu är någon som tycker att jag inte umgås tillräckligt med dem ska de kanske fundera på om det inte finns en annan orsak än sociala medier.

Det som sociala medier tillför mig är ett rikare liv. Jag kan hålla kontakten med personer som jag annars kanske inte skulle ha i mitt liv (t.ex gamla arbetskollegor, gamla klasskompisar osv). Jag får information om än det ena än det andra. Det kan ge mig jobb, jag kan dela med mig och söka information eller för den delen andra saker/prylar jag behöver. Facebook ersätter inte ett telefonsamtal men kan berätta för mig sådant som jag annars inte hade fått veta för att jag helt enkelt inte ens brukar ringa den personen.

Jag använder sociala medier i mitt dagliga jobb. Det är en del av mitt kontor. Faktiskt. Jag hittar och skapar nätverk. Men jag hänger inte med i allt som händer. Jag missar en hel del. Då är det bra att det finns andra som kan stötta mig där. Som den här sidan SocialaNyheter.se • SocialaNyheter.se visar vilka nyheter det Twittras och Facebookas mest om i Sverige..