Inte så långt från Alexanderplatz ligger Hackescher Markt. Går man igenom tunneln kommer man ut på ett torg där det flödar av restauranger och uteserveringar. Precis just som man kommer igenom tunneln ligger ett ställe som har öppet 24 timmar och med underbara korgstolar. Hade vädret varit bättre, varmare, soligare, då hade jag stannat där. Nu har jag svårt att få detta ställe och minnesbilden ur mitt huvud. Tanken att ta ett plan, bara över någon dag eller två, och sätta mig där har kommit och gått. Resan tar ju inte mer än 1,5 timme. Om man nu inte räknar väntetiden förstås. Men att sitta där, i en korgstol, med datorn i knät, titta på människor, skriva och njuta av folkvimlet, ja det tilltalar mig.

Berlin 2013 074
Så, om det skulle vara så, att du åker till Berlin och passerar Hackerscher Markt, ta då en stros förbi korgstolarna och se om du hittar mig där. Man vet aldrig.