bocken i Gävle har brunnit Igår gick vi ner på stan och jag sa till sonen att han skulle passa på att fotografera bocken medan den fortfarande stod där hel och fin. Man vet ju aldrig hur länge. Och ja, i natt brann den. Om det hade något med matchen som spelades igår mellan Linköping och Gävle vet jag inte men det brukar förekomma en hel del alkohol i samband med sådant spel.

Själva satt vi hemma intet ont anandes om vad som föregick nere på stan. Dessutom väldigt nära vår favoritpub Bishops Arms.

IMG_4902

 

 

Ja vad ska man säga? Plötsligt kommer en väldigt massa tyckande och snackande om rätt eller fel. Nu menar jag inte att det på något sätt skulle vara rätt att starta en eld på det där sättet, nej jag menar snarare det där om det är bra för Gävle att den brinner eller ej.

Många anser att om den inte brinner så mister vi en massa publicitet. Till viss del kanske jag kan hålla med men samtidigt så vore det faktiskt ganska trevligt om den inte brann för en gångs skull.

Det går inte att säga annat än att det är ganska trist att se det där skelettet stå där och svärta ner det gröna gräset. Men tidningarna fick plötsligt mycket att skriva om och det som skiljer året från många andra år är att man gripit gärningsmannen.

Nu när bocken brunnit så många år i rad kanske man skulle ändra vadslagningen till att slå vad om gärningsmannen blir gripen eller inte.