Ibland beter sig saker på ett annat sätt än man har tänkt. Som när man gör äggmuffins och ser genom ugnsluckan hur det vacker reser sig. Men när man vänder ryggen till tar de sig friheter och pöser över åt olika håll så att man måste ta ut dem och då faller de ihop som misslyckade små suffléer. 

Eller som när man beställer regn för att bli tvingad att sitta inne och skriva klart en viktig uppgift som har en deadline man måste klara (för att man bara måste) och regnet kommer redan på natten så när man vaknar på morgonen är det till doften av ett friskt nattregn och ljudet av den nya dagen. Och det enda man då vill är att sätta sig på trappen och njuta innan spaden pockar på uppmärksamhet eller att du ”ska bara” ta bort det där gamla riset på den där blomman och datorn för en gångs skull är alldeles tyst och påminner dig inte alls om dagens viktiga uppgift.

Kvar återstår att se om sambon vaknar (han har alldeles för lite bråttom idag), bilen packar sig och katterna förstår att det inte är rätt tillfälle att gå på långpromenad åt något håll där mattes röst inte hörs. Jag har faktiskt en deadline att hålla. Om jag så ska bli tvungen att sätta på mig hörlurar och loopa ljudet av regn mot plåttaket.