För några år sedan frågade min dotter om inte jag ville resa med henne till Berlin. Javisst sa jag, men sen hände inget mer. Av flera orsaker. Hennes pluggande, mitt arbete, ekonomi och jag allt annat som kan komma i vägen för en resa.

Men så föll det sig så att sambon en dag uppdaterade vår gemensamma googlekalender. Jag tror det var några veckor innan årsskiftet 2012/2013. Ni vet, den där tiden då man börjar fundera på det kommande året och tankarna på att börja ett nytt liv.

När han kom hem frågade jag vad det var för resa till Berlin som han skrivit in. Var det någon kurs med jobbet? Men nejdå, han hade helt sonika råkat klicka på en länk på intranätet om anmälan till halvmaran i Berlin. Nu vet ju jag att han tycker om att springa … även om det inte sker fullt så ofta som det kanske borde, men … Hur som helst så hade han ju faktiskt tid att börja träna tänkte jag. Tror att även han tänkte det. Det blev i alla fall en ursäkt för mig att faktiskt boka den där resan.

Jag ska erkänna att någon dragning till denna stad har jag faktiskt inte känt. Vi har varit där en sväng förut. En mellanlandning på väg mot Krakow och en kväll och natt på genomresa från Krakow, en kväll vi verkligen inte imponerades av. Kallt, blåsigt och dåligt hotell där vi höll på att frysa ihjäl. Med det i tankarna hade jag inte mycket förhoppningar om denna stad. Men det skulle visa sig vara helt fel uppfattning!

Första helgen i april 2013 landade vi och tog oss in till vårt hotell. Och under denna helg blev jag kär i den här staden. Härligt sällskap, bra väder och bra hotell kan göra så mycket. Mer om det kan du läsa på En tripp till Berlin.

Redan på vägen hem längtade jag tillbaka och även om jag har lite blandade tankar om det här med att sambon än en gång bokat in sig på halvmarathon i Berlin så är ju jag glad över att än en gång få resa dit. Den här gången åker vi med flyg för en tusenlapp och har hittat ett boende för tre nätter som inte kostar oss mer än 1470kr. Förra gången bokade jag via Hotels.com men den här gången blir det via Secret Escape som lyckligtvis hade en kampanj just nu.

Hotellet heter Citadines och ligger vid Kurfürstendamm. Rummet är en lägenhet (etta) där frukost och wifi ingår. Bättre kan det väl inte bli. Skillnaden från ett vanligt hotellrum är att de inte bäddar sängen varje dag. Det kan vi leva med.

Jag längtar dit! Den här gången ska jag sätta mig i en av hängstolarna vid Hackescher Markt och bara njuta av folklivet. Så om du är i stan kan du gå förbi där och se om du hittar mig och min dator. Inte på förmiddagen den 30 mars för då ser vi nog på marathon men på eftermiddan och dagen innan finns det stor chans att jag sitter där medan de andra shoppar runt.