Vad sägs om lite boktips?

Här hittar du några med direktlänkar till Bokus  och så fick jag ett mejl idag där det stod att från och med idag den 18:e till den 21:e får alla dessutom 10% på allt på Adlibris om du uppger kampanjekoden JUL2015. Bra va?!


Ingrid Jönsson

Flickan_i_drömfångaren

Flickan i Drömfångaren

12-åriga Tess har just flyttat till lilla Falinge från storstaden. Hon saknar sin pappa och bästa kompisen och till råga på allt har hon hamnat i klassens losergäng. Men när mamma hänger upp drömfångaren i hennes rum börjar oväntade saker hända.Fast inte kan väl en gammal dammig prydnad med fjädrar få ens innersta drömmar att slå in …Inte ens om det sitter en bild av en miniatyrflicka med en magiskt skimrande brosch i den?

Chokladtoppar och vätteljus

Bild från Ingrid Jönssons hemsida

Chokladtoppar och vätteljus 

En hund med gröna hund. En plastpappa med en mystisk fiol. En miniatyrflicka i grå luva som söker efter ett magiskt föremål. Ja, den här våren händer märkliga saker kring den gamla eken på Björeboda gård. Skolans tema om naturväsen blir plötsligt till skrämmande verklighet för kompisarna Svante och Alva. Innan de riktigt förstått hur det gått tilll befinner de sig mitt i ett fantastiskt och farligt äventyr bland väsen och varelser som de bara trodde fanns i sagorna.

Deras uppdrag är viktigt och insatsen högre än de anar.”


Anna Helgesson

resan_till_sommaren_framsidaResan till sommaren 

Morfar hade sagt att stenen var magisk, att man kunde önska sig vad som helst och att det skulle gå i uppfyllelse.

Huvudtemat i boken är vänskapen mellan Freja och Rami och den underbara resa som de gör med hjälp av ett magiskt halsband som Freja har fått av sin morfar. Halsbandet gör det omöjliga möjligt och ur detta växer broar som förenar deras liv för alltid.

Glashjärtat vänner eller fienderGlashjärtat – vänner eller fiender

Frejas halsband är magiskt. Rami är hennes bästa vän. Edvin mobbar Rami. På sportlovet träffas Freja och Edvin i skidbacken. Edvin vill bli vän med Freja. Är det bara för att han är nyfiken på Frejas halsband? En dag är det borta. Vad har hänt egentligen? Rami fattar misstankar och gör något förbjudet …

Rami har det svårt hemma med en storebror som slåss. Edvin tror att hans föräldrar ska skiljas, eftersom de alltid skriker och bråkar. Freja tvingas åka till sin pappa som inte har tid för henne. Trots allt det svåra finns vänskapen där, som det viktigaste av allt. Vad skulle DU göra utan dina vänner?

Glashjärtat – vänner eller fiender är en fristående fortsättning på boken Resan till sommaren. Berättelsen om Freja, Rami och Edvin visar hur starka barn kan vara i svåra situationer och hur fantastiskt det är att upptäcka vem man egentligen är.


Kim M Kimselius

Har skrivit många böcker. Kolla in vilka som finns på Bokus och på Adlibris. Här nedan ser du två av hennes fantasy böcker och en mycket bra bok för dig som vill skriva eller redan gör det.

Månstenen 

En ovanlig sten fångar Ramonas uppmärksamhet under strandpromenaden. Theo kallar den för månsten på grund av dess blodröda färg och annorlunda form. Ingen av dem anar hur nära sanningen Theo har kommit.
Ramona plockar upp stenen. I samma sekund bryter ett gigantiskt oväder ut. Himlen blir blåsvart, regnet vräker ned och vinden hotar att blåsa omkull dem. Blixtar slår ned runt dem, där de står på den ödsliga stranden. Theo och Ramona blir rädda och önskar att de kunde ta sig därifrån, men den starka vinden gör det omöjligt att röra sig.
Då börjar Månstenen glöda.

Staden på andra sidan: Kompassen 

I en grotta upptäcker Markus något som liknar en stor skimrande såpbubbla. Den ser skrämmande farlig ut och han törs inte komma nära den.
Plötsligt dyker en främmande person upp i grottan. Det är Matilda, en äventyrlig flicka, som inte är rädd för något. Markus vill inte visa sin rädsla, utan sträcker fram handen mot bubblan och vidrör den.
I samma ögonblick börjar äventyret för dem båda, för bakom bubblan väntar en magisk och skrämmande värld.


Att hitta glädje i skrivandet

Det här är en bok för dig som drömmer om att bli författare, eller bara vill förbättra ditt skrivande. Sedan debuten 1997 har Kim M Kimselius gett närmare 40 böcker och vet hur glädjefyllt det är att skriva. Här ger Kim tips om hur du skriver en bra berättelse, råd vad du ska göra vid skrivkramp och information som gör att du hittar glädje i skrivandet. En bok som gör det möjligt för alla att skriva, på ett roligt och inspirerande sätt!


Ann Olerot

ÄnglasyndenÄnglasynden

En man mördas brutalt i sitt eget hem mitt på ljusa dagen. Det finns inga vittnen. Änglasynden gör mördaren oövervinnerlig och snart har Julian Eriksson och hans Falköpingskollega Susanne flera mord att lösa.

Oscar tittar ut genom källarfönstret. Han kan inte förstå varför han är inlåst. Varför hänger det saker i trädet? Kommer han någonsin komma därifrån? När flera offer kommer i mördarens väg blir han oförsiktig. Polisen är i rummet intill. Men han är inte färdig än!

 


 Johanna Pollnow

ChifanCHI FAN Cookbook

Here it is! A savior every day when that thought comes creeping up on you –
What will we eat for dinner tonight?

Johanna Pollnow authored this bilingual cookbook when she lived as an expat in China. It contains 101 everyday Western recipes with text in English and Chinese as well as photos of each dish. She hopes it will make all of our lives easier – and tastier!

The book is full of simple, quick, everyday recipes with ingredients that are easy to find.

You will find lots of different kinds of recipes such as starters, main courses, salads, sauces, dips, snacks and desserts.

There are few bilingual cookbooks in Chinese and English. -”Finally the CHI FAN Cookbook is here”, says one reader. It is the best gift for any expat in Asia!