Det är så fullt upp av tankar och funderingar just nu att jag inte riktigt lyckas samla ihop dem. Det händer mycket i världen som gör mig upprörd samtidigt som jag ska jobba, skriva klart inlämningsuppgift, gå på 50-årsfest, åka till huvudstaden för skrivmingel, beställa ny kyl/frys till stugan, kliva ur sängen medan sambon ligger kvar för att han har semester och smaka på rabarbern som ploppat upp. Jag tror att jag kanske skulle behöva göra en lista.  Alltså inte en sån där stresslista utan en lista för att få lite överblick på vad jag har att göra, egentligen.  

Mest tror jag att den här inlämningen stressar mig. Det är ytterligare 10 sidor på mitt bokprojekt som ska in plus redigerad tidigare text. Det första är klart. Mer eller mindre. Men det sista håller jag på med nu och där är jag inte riktigt nöjd. Anledningen till att jag inte är riktigt nöjd är att jag vet att det petas på ”småsaker” så som indrag hit eller dit och något kommatecken. Kommatecken är väl kanske en sak men indrag … Jag använder mig av open office men ibland blir det att jag använder word. Hur bra det än bör gå att använda sig av dessa två så ställer de ändå till det för mig. När jag tror att allt ser rätt ut kan det plötsligt hoppa iväg och bli något annat.

Jag har lärt mig från förra inlämningen att inte ta texten rakt av från scrivener. Programmet jag använder för att samla ihop all texten. Detta för att ett i plötsligt fick för sig att bli ett stor I som i engelskans ”I” = jag. Kanske inget att haka upp sig på men att se det rättat av läraren gillade jag inte alls. Nu sitter jag och ska redigera text som jag tidigare lämnat in och ser då att läraren mest kommenterat sådant som kommatecken och punkter. Jag ska väl kanske egentligen se det som positivt att det enda han har att klaga över är just formalia och inte så mycket min text och hur jag uttrycker mig. Hmm, så har jag faktiskt inte tänkt på det förut. Men jag har säkert fel där också.

Nu är det ju så att jag ska lämna in på fredag så det brinner inte i knutarna än. Skrivmingel är ikväll och det kommer nog att bli riktigt roligt och inspirerande. Festen är i helgen och eftersom fester oftast är en positiv upplevelse så är det bara att se fram emot. Kyl/frys till stugan ska beställas. Den är utsedd och jag ska bara försöka få leveransen att passa in med mitt övriga liv. Rabarbern hinner jag nog smaka av och förresten så lär den fortsätta växa hela sommaren. Ja, då är det väl bara det där som händer i världen och upprörda känslor över tre unga våldtäktsmän som frias som jag nog inte kan förlika mig med eller de kidnappade kvinnorna i Cleveland vars förövare påstår sig vara oskyldig. Det är nästan för mycket att kunna ta in helt enkelt.