Det finns saker i mitt liv som upprepar sig eller jag kanske skulle säga att de dyker upp gång på gång. Sånt där som att jag växte upp på nummer 15 och när jag ser mig omkring så är det ett nummer som dyker upp hela tiden. Min syster och en av mina bröder bor på nummer 15. I Falun bodde jag på nummer 15 osv.

År som upprepar sig

Ett annat nummer som upprepar sig är årtal. För jag har märkt att det finns vissa år som bjuder på större förändringar än andra, år där mitt liv går åt nya håll.

  • 1964, 1974 (låter dessa år vara osagda)
  • 1984 gifte jag mig
  • 1994 var den sommar då det var fruktansvärt varmt och jag gick igenom en separation som även hade med sig att jag förändrades som person, började bryta mönster jag haft med mig genom min uppväxt
  • 2004 flyttade jag till Gävle och in i ett hus som skulle ta mycket av min energi
  • 2014 året då jag började min resa mot den berömda väggen

Datum jag undviker

Det finns även tider på året och datum som ställer till det för mig. Ett datum är den 11:e och det har med relationer att göra. Jag blev tillsammans med barnens pappa den 11:e, blev tillsammans med min senaste sambo den 11:e, flyttade in i hans hus den 11:e, flyttade ut och in i en lägenhet den 11:e. Nu ser jag att det dessutom är alla singlars dag den 11/11 och jag kan säga att om det är någon dag jag undviker att träffa någon ny bekantskap så är det just den 11:e, oavsett månad.

Förmågan att se mönster

Kanske är det löjligt att haka upp sig på sådana detaljer och jag kan bara skylla på att en av mina styrkor och egenskaper är att se mönster. Det gör att när något som det här sticker ut så reagerar jag så klart.

Min mamma hade lite sånt här för sig också. Bland annat så var hon född 300430 vilket hon nämnde ibland. Att hon dog 091011 är väl därför inte så konstigt för 9+10+11=30. Inte nog med det så födde hon fyra barn varav tre helsyskon födda 8/9, 10/10 och 11/12 – alltså 8,9,10,11,12. Att vår pappa hade svårt att komma ihåg våra födelsedagar har jag faktiskt aldrig riktigt förstått men om han nu kom ihåg mig så var det oftast den 11:e ….

Att tro på eller inte

Ska väl ärligt talat säga att jag inte tror på hokus pokus och mambo jambo eller vad man nu vill kalla det. Men att se mönster som upprepar sig kan jag inte låta bli och även om jag inte tänker på det dagligen så ligger det någonstans där i mitt undermedvetna och ger mig en känsla. Som nu, när jag visste redan för några månader sedan att en person som kommer att betyda mycket för mig kommer att dyka upp under hösten, troligtvis i oktober. Jag visste samtidigt som jag var osäker på om jag skulle tro på det. Så där som man gör när man hoppas på högsta vinsten och tror att chansen att vinna blir större om man säger att det inte spelar någon roll och att man inte förväntar sig det.

Om jag har vunnit högsta vinsten eller inte återstår att se. Även små vinster är värdefulla, så som en fin vänskap. Helgen kanske ger mig svaret …