Gamla vanor och nya

Sen jag flyttade till lägenhet igen så har jag börjat ta upp en vana jag hade tidigare, den där att slå på morgonteve. Jag gillar att passera teven lite då och då för att kolla in nyheterna framför allt. Vid ett klockslag ser jag nyheterna på TV4 och en halvtimme eller en timme senare byter jag till TV1. Då får jag samma nyheter på två olika sätt skulle man kunna säga.

I morse satt jag plötsligt framför TV4 när det var dags att skrapa den där lotten. Jag är nog inte ensam om att tänka tanken att det inte hade varit fel om man själv fick stå där och skrapa. Till skillnad från lotten man köper i affären så är det här en garanterad vinst varje gång. Lite olika stor förstås. Den här morgonen var det lite av en rysare för när mannen kom till sista skraprutan fanns det möjlighet att vinna hundratusen, tvåhundrafemtiotusen, en miljon eller fem miljoner.

Ärligt talat så önskade jag honom fem miljoner men det blev hundratusen. Ja ja, lika glad såg han ut i alla fall.

Vad jag skulle göra

Själv skulle jag inte ha något emot att vinna en miljon bara så där. Det skulle underlätta mitt liv en del och framför allt så skulle det ge mig en chans att sätta mig ner och andas ut. Andas ut och inte behöva tänka så mycket på morgondagen.

Men hur sjutton skulle det gå till..?

Sen är väl frågan om bästa sättet att vinna den där miljonen är genom att köpa en triss eller försöka sig på betting på nätet. Jag är skeptisk. Mest för att jag aldrig vinner och lite för att jag en gång i tiden gick till en spåtant som sa att jag aldrig kommer att vinna någon storvinst. Hon har hittills haft rätt. De gånger jag vunnit något har varit när jag bett min dotter att ta lotten. Hon vinner nämligen alltid.

Hmm … kanske skulle be henne att vinna den där miljonen åt mig. Då, när jag vinner den där miljonen ska jag andas ut och sen ska jag sätta mig ner och skriva den där boken. Bara skriva bok och ingenting annat. Bara så att ni vet.