Ord kan vara så underbara och samtidigt så förgörande. Några fel valda ord vid ett tillfälle kan få en annan människa att må dåligt i flera dagar.

Det skrivna ordet

För att inte tala om det skrivna ordet. Skrivet av en person i en sinnesstämning som sedan blir läst av en annan person i en helt annan. Det kan bli så fel. När den som läser orden har en dålig dag, har förutfattade meningar så faller orden så snett och missförståndet är snabbt där.

Samma sak kan det vara där orden inte alls var menade på något speciellt glatt och kärleksfullt sätt men där läsaren lägger in betydelse mellan raderna som inte fanns och som inte var verklighet.

Smileys förtydligar

Så ungefär som ungdomarna lägger till sig med ord vi inte förstår eller tidningarna använder sig av kraftord för att förstärka budskapet så har smileys kommit till. Nu till och med används de så ofta i meddelanden att den som får ett meddelande utan en smiley kan bli stött och tycka att avsändaren är kall och strikt.

Så hur ska poeten kunna skriva sin poesi och få ut sitt starka budskap … och hur ska författaren lyckas uttrycka sig tillräckligt bra för att kärlekshistorien ska uppfattas …

När det blivit fel

Det är nog många som varit med om det där tillfället då man kanske till och med tagit sig extra tid för att få ihop det där meddelandet, just för att det inte ska uppfattas fel men så är det precis vad som händer. Förtvivlan över att budskapet kom fram fel gör att man försöker rätta till det och det blir bara trassligare och trassligare tills allt är en enda stor boll av ord skrivna som aldrig borde ha kommit på print.