Som nybliven mormor så erkänner jag att jag aldrig innan mitt barnbarn skulle komma hade en aning om hur detta skulle påverka mig. Att det skulle påverka mig förstod jag alldeles klart förstås. Men inte riktigt hur.

Det började med att jag fick godkänt att köpa lite kläder någon månad innan knatten var född. Och kläder köpte jag. Plötsligt var jag tillbaka i det där tillståndet man hamnade i som mamma då tanken var att köpa något till sig själv och istället så kom jag hem med saker till barnen då jag fått lite egen tid att shoppa på stan.

Skillnaden nu som mormor är förstås att jag inte behöver gå ner på stan för att shoppa loss. Nej nej, nu finns det så mycket mer på nätet än vad som finns i affären. Dessutom så har jag möjlighet att googla och kolla upp recensioner innan jag handlar. Sidan barnbutiken.com till exempel har det både det ena och det andra av sådant en mormor (eller mamma) kan behöva.

mormor

Ett infoband på bebisen kan väl vara lämpligt!

Det senaste jag sökte efter var förstås inredning till det där rummet hemma där dotter, bebis och svärson kommer att sova när det är på besök. Barnstol, säng, babysitter, nattlampa … alltså det finns så mycket som kan behövas. Visserligen så ska vi inte inreda en hel barnkammare, det är inte det jag säger, men en del saker kan vara skönt för dem att slippa släpa på.

Bland annat så planerar dotter och bebis lite resande här framöver och då ska det ju gå så smidigt som möjligt. En tanke vi hade var att det vore suveränt om det fanns möjlighet att hyra en barnvagn och slippa släpa med den och bara ha bilbarnstolen. Framför allt så hade det varit bra om man flyger för där är väl alltid en risk att bagaget hanteras lite vårdslöst. Annars så såg jag att det fanns bra packväskor för sådant. Kan vara ett alternativ förstås.

Sa jag att det tar tid att shoppa? hi hi