Det är så svårt att inse att det var ett helt år sedan jag var här sist. En konstig känsla av overklighet, som om jag stod i en annan dimension och betraktade det som händer.

Ett helt år

Ändå, ett helt år har gått och jag försöker minnas vad jag gjort med mina dagar. Kanske är det nån slags självförsvar som gör att allt flyter ihop till en rörig massa där jag inte kan urskilja vad som är vad.

Jag säger inte att jag inte vill minnas, för det vill jag, det är bara det att så mycket pågått att jag inte riktigt hunnit med.

Solnedgång över Ljusnan

Min telefon insisterar att skapa förslag på album där den samlar minnen med bilder och de gör mig nästan bara förvirrad när den visar dagar som varit för länge sedan och utan någon riktig logik. Eller när den visar bilder som jag inte vill ta bort men inte heller bli påmind om för att de ger mig ändå ingen bra känsla. Bilder från den här dagen för sju, åtta år tillbaka. Minnen jag inte bett om att få återuppleva just nu.

Istället letar jag bland årets bilder. Letar och hittar, resor, jobb, vardag, fest, sällskap och ensamhet.

Tre dagar kvar

Det är tre dagar kvar till nyårsafton och i morgon ska jag börja skriva på brevet till mig själv. Brevet som berättar för mig hur år 2019 har varit men som skickas först i slutet av året. Måste fundera på vad jag vill med det kommande året. Vad jag vill och utan att behöva tänka på och ta hänsyn till andra, enbart min egen vilja.

Hallon på en buske

Jag vet redan nu att den här våren kommer att ha ett enda fokus och det är ”jag”. Fokus på mig själv, mitt företagande och mitt mående, ingen annans. Det är svårare än det låter, i alla fall för mig för jag är helt enkelt inte van vid det. Därför måste jag sätta upp det som mål.

Tre önskningar för vad jag vill åstadkomma under det kommande året ska vara med. Sen behöver jag göra som jag alltid gör –  se året som ett tomt blankt blad som ska fyllas efter hand.

Mitt kommande år har ett viktigt tema: Nystart

Utan att gå in på detaljer för vad det innebär, det är oväsentligt och det får komma som det kommer. Vissa saker går inte att styra mer än att jag nyfiket ser fram emot vad en ”nystart” kan ge mig.