BadkarNumera använder vi vårt badkar väldigt sällan. Den som sista badade där var nog katten om jag inte minns helt fel. Badade och badade förresten, det var kanske lite överdrivet. En katt är, som ni nog vet, oftast inte så förtjust i att bada.

Men så här till jul säger den gamla traditionen att man ska ta ett bad. Förr så var det för att snygga till gårdens folk inför julen och då fick man snällt dela vatten med de andra. Hade man otur stod man sist på listan och ja, frågan är väl om det verkligen var ren man blev då.

Badar jag nu så är det inte i första hand för att bli ren utan för att jag fryser och för att det är avkopplande.

Så jag fyller på varmt vatten, häller i lite badsalt och kryper sen ner och låter vattnet omsluta mig. Det är helt underbart och där ligger jag en stund och blundar. Jo, en stund, sen blir jag rastlös och inser varför jag inte badar så ofta. Det är då jag börjar se mig om i rummet och funderar.

Den där väggen … om jag skulle ta och måla om den i greklandsblå … och badrumsskåpet, ska jag byta ut det kanske, måla eller ska vi byta ut det mot något helt annat? Det där gamla handfatet är jag så trött på, det finns så mycket snygga alternativ nu och jag skulle nog vilja ha en sån där komodliknande sak.

Hjälp! Vårt badrum behöver verkligen fixas till!

Det slutar förstås med att jag går upp. Varm och nöjd förstås (behövs inte så lång stund för det) och så går jag ner och sätter mig vid datorn för att leta inspiration. För hur många tankar och idéer jag än har så är det aldrig fel att kolla in vad de som kan det här bättre än mig skriver.

Jag måste hitta vad det är för badrumstrender 2016 som gäller!

Åh! Ett lantligt badrum skulle vara drömmen även om vårt nog är lite för litet för att lyckas med det. Den lantliga trenden påminner mig om ett bröllop jag var på i England då vi fick bo hos en av kusinernas grannar. Han var miljonär vilket vi inte riktigt förstod förrän efter att ha gått runt i huset och blivit inbjuden till en fördrink klockan 17:00. Då korkades det upp äkta champagne. Men innan dess fick vi göra oss i ordning och ett eget badrum stod till vårt förfogande. Ett så stort och fantastiskt badrum hade jag aldrig tidigare sett och har inte heller sett efter detta. Det var ett äkta lantligt, stort, vackert badrum.

Men men, jag får nog hålla mig till att klicka på ”små badrum” och ta del av de smarta tipsen där. Har sett ett sånt där vackert handfat i betong som jag nog bara måste ha och så himla mycket smart förvaring.

Tror vi måste göra om toaletten på nedervåningen och sätta dit en dusch. Det som vi har pratat om så himla länge.  Eller … tänk om vi kunde göra om det där mellanrummet till badrum? Hmm, ett lantligt badrum … 🙂