tankar om en egen tebutikDen senaste tiden har jag gått i tankar om att starta eget. Jag har deltagit i starta-eget-kurs både på webben och på en kvällsaktivitet anordnat av näringslivsenheten.

Nu har jag bokat in mig på en heldagskurs i Stockholm och också skrivit upp mig på en kvällskurs (3 kvällar) här i stan.

Lite knasigt kan tänkas eftersom jag faktiskt har jobbat på kontor med allt från bokföring till löner och så vidare.

Jag har även haft egen firma under en tid. Men ändå. Det jag håller på med är inte enbart själva firmadelen utan att få reda på lite mer möjligheter till ekonomisk hjälp och annat om jag nu startar. Det jag behöver är väl framför allt modet att våga ta steget.

Idéer har jag på vad jag vill syssla med men som med allt annat så tar det förstås tid att bygga upp en verksamhet och det är där min osäkerhet kommer in.

Det finns även tankar på att ta över från någon som är på väg att gå i pension. Tidigare fanns det ett projekt här i stan anordnat av arbetsförmedlingen men sist jag hörde om den så var kriterierna för att kunna vara med ganska tuffa. Typ att man skulle varit arbetslös betydligt längre än vad jag hade varit samt att det var enklare för den som var invandrad. Det hade väl blivit ett projekt för att få ut nysvenska i arbetslivet misstänker jag. Vilket är lite trist för vänder man sig till en större del så måste det väl ändå vara enklare att hitta en match.

Då är ett företag som svenskforetagskonsult.se klart intressant. Lite som en fastighetsmäklare fast för företag letar de både säljare och köpare. Jag hittade direkt precis just den där butiken som jag skulle vilja ta över – en Tebutik!  Problemet är väl kanske att den ligger i Örebro.

Jag har drömt länge om att öppna ett Bok & Kafé eller som sagt en sån där underbar tebutik med te, kaffe och kanske även kryddor. Tänk att få stå där bland alla dessa fantastiska dofter. Då skulle jag vara lycklig varje dag. Man kan inte vara annat.

Annars har jag förstås helt andra idéer för mitt företag som har mer med utbildning att göra än kaffe och te. Vi får väl se hur det går. Hur som helst så fortsätter jag att leta, fundera och samla mod.