Min glädje över att ha kommit över en biljett i första klass på tåget förbyttes ganska fort till något annat när jag klev på.

Det började redan på perrongen med att appen talade om för mig var jag skulle stå för att vara närmast min plats. Det visade sig vara helt fel och jag som inte tittade innan jag klev in fick köra slalom med resväskan för att ta mig igenom hela tåget till sista vagn.

Väl i rätt vagn och på rätt plats undrar jag vad som egentligen menas med första klass. Det lugn som jag hade hoppats på finns inte. Visserligen finns det kaffe och te för den som vill ha men det är också allt som skiljer sig från resten av tåget.

Ja ja, man får det man betalar för jag vet. Blir dessutom förvånad över att det finns personer i vagnen som inte har betalat för en sittplats. Är det ens möjligt när man åker första klass?

Doften av mat fyller vagnen, en ständig ström av folk som går hit och dit, mobilprat och annat prat gör att det känns som om jag sitter på en uterestaurang. För att inte tala om det där hostandet som får mig att rygga tillbaka och trycka mig mot fönstret. Hur fasiken gick det här till?!