Vad händer i Pepparkakshuset?

pepparkakshuset

 

 

 

 

 

 

inlägg på Facebook

2 dagar sen

Pepparkakshuset i Roren
Se inlägget på Facebook

2 dagar sen

Pepparkakshuset i Roren

Om det var ätlig svamp som växte i trädgården hade jag haft fullt upp. Men nej då, ut i skogen blev det. Passerade både gammalt och ganska färskt björnbajs ”oups!” Så det kändes bäst att sjunga en liten trudelutt på vägen. Mors lilla Olle i ... hmm ... så inte såg jag vare sig Björn eller älg. Däremot en och annan svamp 😁
Härliga höstfärger är det nu och den där ölandstoken har fullt upp med att blomma som en ... tok.
Jag älskar verkligen den här tiden. Även om det är blött och börjar bli kallt. Faktiskt.
... Läs merKortare text

Se inlägget på Facebook

2 veckor sen

Pepparkakshuset i Roren

Torken är laddad och mer väntar på bordet. En dag av lycka. Inte bara lycka för det jag fått med mig hem utan också för att jag fick dela med mig av upplevelsen till en vän. Att få höra min vän som aldrig plockat svamp utbrista ”åh nej, ännu fler” då vi bestämt oss för att gå hem men inte kan låta bli att stanna och plocka de vi stöter på under vägen dit. En känsla mina barn känner igen men nu även min vän.

Lycka är också att få höra min vän säga att just det här, skogen, tystnaden, dofterna och svampen var precis vad som behövdes idag. En dag av återhämtning och en stund att få andas.

Lika lycklig kan jag känna mig när jag får dela med mig av mina skatter till en bror i Norrland vars familj skapat en fantastisk gryta med renskav och faster Annas svamp.

Ibland undrar jag vad jag skulle göra utan min lilla stuga. Den är sne och vind, den skulle behöva en hel del lyft, men den är min och med den känner jag mig rik. Inte rik på pengar men den berikar mitt liv.
... Läs merKortare text

Se inlägget på Facebook

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close