mozart-jupiterJa alltså lite mer kul-turella.

Va! säger en och annan i bekantskapskretsen, ni som gör kul saker hela tiden. Gör saker ja, men nu är vi ute efter lite mer kulturella saker och inte i första hand sådant som öl & whiskymässa. Även om det nu råkar vara så att vi ska på Smöf i Söderbärke den här helgen.

Nä tanken är lite mer sånt där som konserter och liknande av klassisk natur. Faktum är att vi varit till konserthuset i Gävle flera gånger men jag är osäker på om vi lyssnat på symfoniorkestern. Inte vad jag kommer ihåg i alla fall. Men nu ska det bli av. Faktiskt redan i morgon så det här lär bli en riktigt kulturell helg med både klassiska toner och mindre klassiska ölsorter.

Mozarts sista symfoni fått med namnet Jupiter

Är den som kommer att avnjutas i morgon och jag måste säga att jag verkligen ser fram emot det. Vet som sagt inte när jag sist lyssnade på en klassisk konsert. Risken är stor att jag blir väldigt berörd men det får jag ta. Berörd för mig numera får tårar att rinna helt av sig själv utan att jag kan göra något åt det. Det blir värre ju äldre jag blir och berörd kan jag bli av både sorg och lycka. Som i lycka att få lyssna på duktiga musiker.

SmöfLördag drar vi sedan iväg till Söderbärke

För något som arrangörerna själva kallar för Sveriges häftigaste ölfestival. Öl är det men inte vilken öl som helst utan många sorter som du inte riktigt hittar var som helst. En hel del mikrobryggerier alltså. Klart spännande att få testa. Det jag tycker bäst om med festivaler är just det där att man får smaka och inte behöver beställa en stor för då skulle inte dagen och kvällen räcka speciellt länge för mig. En smak är också bra då den del av de där bryggerierna är sådana som vi inte har en aning om vad det gör och om det är gott. Att stå med en hel öl och upptäcka att den inte föll i smaken är mindre roligt. På köpet ska vi bo i husvagn och det om något är väl också en form av kultur. Hmmm …

När vi sen ändå är där i trakterna och ska hemåt på söndag får vi se om det blir en tur till Malingsbo eller inte. Dit är nämligen katten Frida uthyrd sen en vecka tillbaka. Hon har fått anställning som musfångare. Jag har ju skrutit om hur himla duktig hon är på den konsten men än har jag inte fått några rapporter om att hon gjort sitt jobb så risken är väl att hon har det alldeles för gott och sover på nätterna när hon borde vakta deras skafferi. Kanske blir hon kvar nån vecka till. Vi får se.

En både kul och kulturell helg blir det nog allt på många sätt och vis.