Det här med jobbsökande har helt klart förändrats. Den där tiden då man letade i tidningarna efter jobbannonser är liksom inte riktigt kvar. Kanske om man bor i Stockholm men bor man i en mindre svensk stad är det helt andra saker som gäller. Lite krångligt kan jag tycka.

En trevlig överraskning är faktiskt att arbetsförmedlingen nu äntligen tagit ett litet steg in i modern tid och börjat använda sig av webinarium. Smart på många sätt och vis. Inte för att jag har några problem att ge mig av hemifrån utan för att jag har chansen att delta på ett annat sätt och de kan nå så många fler.

Jag ska väl erkänna att jag var ganska skeptisk till webinariet igår, skeptisk och kritisk. Men blev glatt överraskad för det var riktigt bra och informativt. För en gångs skull ett ”möte” som inte fick mig att känna att jag satt av tid, eller rättare sagt att de slösade med min tid.

Webinariet igår handlade om nätverkande – ett av de viktigaste delarna i jobbsökandet. Speciellt om man bor i en liten svensk stad där kontakter är ett måste. Och då pratar jag om kontakter och nätverk i omgivningen som är värdefulla. Problemet är väl om man inte har så många kontakter i sin omgivning, om man som jag är inflyttad. Det är då de sociala medierna är en bra tillgång. Det webinariet ska jag lyssna på nästa vecka.

Annars är sociala medier något som jag kan ganska bra. Alltså marknadsföringen av företag/varumärken i sociala medier. Tänkte tipsa om två intressanta e-böcker för den som är intresserad. Klicka på bilden eller länken, vilket som, om du vill köpa och ladda hem dem.

Marknadsför ditt företagskaffa-jobb-soc-medier-300px