Fredag den trettonde blev min sista arbetsdag på den arbetsplats jag haft i två år. Lite ironiskt att det blev just den dagen, men jag är inte vidskeplig av mig när det gäller siffran tretton.

Drömmen hade naturligtvis varit att jag redan hade nytt jobb på gång men så är det tyvärr inte. Åter igen ska jag skicka ansökning på ansökning till intressanta jobb och vänta. Jag avskyr att vänta. Men det är en sak som skiljer sig den här gången från tidigare då jag hamnat i den här situationen och det är att jag börjat skriva. Äntligen, skulle jag väl säga. Drömmen och önskan om att skriva som följt mig genom livet, från det jag lärt mig bokstäverna genom en nästan tioårig skrivkramp till ett möte med någon som trodde på mig och vidare till att jag började tro på mig själv. Det har tagit lång tid men det är aldrig för sent att börja. Så det har jag nu gjort, börjat. Och jag älskar det, skrivandet. Lite hjälp på vägen har jag förstås skaffat mig genom att läsa Kreativt skrivande på högskola och universitet. Distanskurser är fantastiska, speciellt om man behöver arbeta samtidigt. Resultatet är ett bokmanus som nu väntar på den sista redigeringen och en helt ny säkerhet i mitt skrivande.

Det känns lite konstigt. Jag är starkare och säkrare än någonsin i min roll som skribent och webbredaktör. Samtidigt så är jag utan jobb och måste förlita mig till a-kassan nu när jag är lika trött som alla andra och behöver ledigt som alla andra, inte behöva tänka eller oroa mig för framtiden.

Jag har stått vi vägskäl många gånger i mitt liv. Vänt åt andra håll, slängt mig över stup, gått rakt fram eller svängt. Ska jag vara ärlig så är jag nog lite trött nu. Det är nog det som känns allra jobbigast, att jag än en gång måste hitta energi för att lösa hur jag ska överleva. Men jag försöker också ge mig en chans och tid att kanske för första gången inte alls leta överlevnadsstrategi. Kanske är det min tur nu. Ja hoppet är väl det sista som lämnar människan. Som tur är.

År 2014! Snart är vi där och tar klivet in. Om jag ser tillbaka på mitt liv så har det ett lite speciellt mönster. Det händer alltid stora förändringar på år som slutar på siffran fyra. 1964, 1974, 1984, 1994, 2004 och nu som sagt går vi in i 2014.

Om du är nyfiken på mitt skrivande kan du alltid gå in på fliken ”skriva”. Då kommer du in till min andra hemsida, den som enbart handlar om skrivandet och mitt manus. Sidan växer och kommer att växa mer under det kommande året. Vänta ni bara 😉